Faxul se întoarce: cum poți trimite un mesaj fără să ai, efectiv, un aparat „preistoric” acasă
Este posibil ca unele companii și agenții guvernamentale să nu accepte documente prin e-mail, forțându-te să le trimiteți prin fax. Din nefericire, vorbim despre o realitate, mai ales în România.
Faxurile sunt toate conectate la vechile linii telefonice. Când utilizezi un aparat de fax standard, acesta efectuează un apel telefonic la numărul pe care îl specifici. Faxul de la numărul de destinație răspunde și documentul este transmis printr-un apel telefonic.
În mod ideal, în 2022, ai putea trimite un document prin e-mail sau printr-o metodă online mai sigură. Însă, multe companii consideră faxul singura metodă sigură de a transmite documente, cu toate că realitatea este cu totul alta.
Cum să trimiți un mesaj prin fax, direct de pe computerul tău
Spre exemplu, Windows conține o aplicație Fax and Scan care îți permite să trimiteți faxuri. Problema este că ar trebui să ai computerul conectat la linia telefonică – da, aceasta înseamnă că îți va trebui un modem de fax prin linie telefonică.
De asemenea, vei avea nevoie de o conexiune telefonică fixă și va trebui să le spui oamenilor să nu te sune atunci când trimiți faxuri.
Acest lucru, evident, nu este varianta ideală. Desigur, dacă trebuie să trimiți mai multe faxuri pe zi, îți poți cumpăra un fax sau un modem.
Există și o soluție alternativă pentru asta: în primul rând, va trebui să scanezi documentul pe care vrei să îl trimiți prin fax, la fel ca și cum ai trimite acel document prin e-mail. Dacă nu ai un scaner prin preajmă, poți face asta și cu o aplicație de smartphone.
Cu documentul în formă digitală, îl poți trimite la un serviciu care va acționa ca un fax. Spre exemplu, RingCentral Fax, care este parțial deținut de Cisco și AT&T, este probabil cea mai bună alegere pentru nevoile tale, dar există și alte opțiuni, un pic mai aproape de noi.
De asemenea, există și o aplicație, denumită FAX.PLUS, disponibilă pe Chrome, care te ajută să faci exact asta.